Barion Pixel

Lámpák

Bögrék, csészék

Vázák, kaspók

Kerámia szettek

Szilkék, kiöntők

Tálak , tálkák

Akciós

Magamról Hogyan készül? Szállítás és fizetés Kapcsolat Szolgáltatások Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek

Nyitott műhely

Az agyag maga egy természetes anyag tele ásványi anyaggal, ami jótékony hatással van az emberi szervezetre. A nedves állapotában még formálható agyag lehetőséget nyújt arra, hogy megvalósítsuk belőle az elképzeléseinket, ami serkenti a fantáziánkat.
Tapintása, formálása közben erősödik a kéz, fejlődik a finommotoros készség . Az agyaggal való dolgozás javítja a koncentrációt, fejleszti a kreativitást.
A kézműves tevékenységek köztudottan jótékony hatással vannak a gyermekek fejlődésére is. Minden az online térben zajlik ,emiatt háttérbe szorult ujjaink , kezeink használata a mindennapok során. A főleg gyerekek számára ajánlott felrakásos technika használatra készteti az ujjakat, ujjbegyeket, tervezésre serkenti az agyat, növeli a képzelő erőt.
A Korongozás kimondottan relaxáló hatással bír, emiatt tökéletes alkalom az elmélyülésre, és teljes szellemi kikapcsolódásra.


Kézműves foglalkozásaim


-Agyagozás felrakásos technikával . Elsőként az agyag tulajdonságainak megismerése, illetve az alapok elsajátítása a legfontosabb. Ezeken az alkalmakon asztalnál dolgozunk, lapos, nyújtható darabok , illetve felrakásos technikával fönnálló edényeket készítünk. A gyerekek előszeretettel formáznak állatfigurákat , melyeket földfestékkel , kerámiafestékkel meg is színezhetnek.
Ezeket az alkalmakat elsősorban gyerekeknek , illetve azoknak ajánlom, akik szeretnek egy-egy darabon hosszasan dolgozni, finomítani , tökéletesíteni azt.
A foglalkozás alkalmanként 90-120 perc / 8000 Ft /fő. + Égetési költség Igény szerint.


Nagyobb gyerek csoport esetén, óvodák, táborozó gyermekek számára ( 15 főtől ) 2000 ft/ Fő

Agyagozás prémium minőségű masszával, agyaggal.: A hagyományos fazekas agyagon kívül lehetőség van a műhelyemben különböző agyag típusok használatára is, mely egy magasabb hőfokon történő égetésnek köszönhetően masszívabb, ellenállóbb, a hagyományos fazekas agyagból készült edényeknél. Ezekből a masszákból különösen szép darabok készíthetők. A fehérre, feketére , illetve rózsás színre égő agyaggal való dolgozás, korongozás egy magasabb szintre emeli az élményt, melyet a kerámiázás ad.
A foglalkozás 90 perces , díja: 10000 Ft/ fő


-Korongozás : A fazekasság legizgalmasabb , és egyben legnehezebben elsajátítható része. Azoknak ajánlom, akik éreznek magukban kellő motivációt, és fizikai erőt ennek gyakorlására. A szinkron korongozás lehetőséget biztosít a látogató számára, hogy a mozdulatokat , fogásokat megértse, saját gyakorlatába átültesse azt. A korongozások alkalmával minden segítséget megadok ahhoz, hogy kézzel fogható darab szülessen, melyet igény szerint égetéssel és mázazással véglegesítünk. ( Égetési költségek lap alján találhatók) Aktív korongozás mellett az elkészült edények fülezése, díszítése, illetve földfestékkel való mintázása történik.
A műhelyben lehetőség van hagyományos lábbal hajtható fazekas korong kipróbálására is.

Alkalmanként 90-120 perc

Díjai: 10000 Ft/fő. (felnőtt)
8000 Ft/fő (gyermek) 4-16 év között + Égetési költség igény szerint.- Kerámia festés . Azoknak ajánlom, akik szeretnek alkotni, festeni, egy-egy darabra aprólékos mintákat felvinni. Ehhez biztosítok egy biscuit égetésen már átesett cserép felületet (bögre, lapos tányér) , illetve kerámia festéshez szükséges eszközöket, festéket és mázat.
A kerámia festés időtartama 120 perc.
Díja, mely magában foglalja az adott tárgyat, több színű kerámia festéket, illetve mázat : 10000 Ft

Lehetőség van a műhelyben elkészített darabok égetésére is.

Égetési költségek: Cserépre égetés: 2000Ft/db (mérettől függetlenül)
Mázas égetés: 2000Ft/db

Bérégetés: A nem helyben készült agyag edények kiégetésére is van lehetőség. Ennek díja : cserépre égetés: 4000 Ft/db,
Mázas égetés :6000 Ft/db

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.
Nyíregyháza- Sóstógyógyfürdőn Fürdő utca 59 szám alatt található műhelyemben modern szerszámokkal , négy darab elektromos korongozó géppel , és egy régmultat idéző lábbal hajtható korongozó géppel várom az alkotni vágyókat. A fazekasház kizárólag a kézműves tevékenységre érkezők számára van fenntartva , így biztosítva a látogatók , várakozó szülők kényelmét.


Bejelentkezés : +36 30 911 73 02 telefonszámon .


Tájékoztató a Workshop menetéről


Néhány jó tanács ! Ahhoz , hogy a workshopról sikerélménnyel távozz fontos tisztában lenned néhány alaptulajdonsággal az agyagot illetően. Az agyag nedves állapotában jól formálható anyag, mely levegő hatására gyorsan szárad , és használhatatlanná válik. Korongozás során vizes kézzel dolgozunk, így az agyag könnyebben formázható a kezünk alatt. Felrakásos, illetve laptechnikával vizet és nedves agyagot használunk egyes részek összetapasztásához. Az agyag edény felülete akkor szép ha sima , és eldolgozott, ezt nedves kézzel és szivaccsal tudjuk a leginkább elérni. Az elkészített edényeknek száradási ideje mérettől függően változik. Száradást követően égetés következik, mely legalább 24 órát vesz igénybe ( kemence mérettől függően) Az egyszer kiégetett edény még nincs kész, ugyanis a vízhatlan tulajdonságát a máz adja meg, melyet az edényre egy újabb égetéssel tudjuk felvinni.

A Fazekasházban igénybe vehető foglalkozások, tevékenységek a következők:

• Agyagozás asztalnál : Felrakásos technikát vagy laptechnikát alkalmazunk a foglalkozások során.
• Korongozás : A fazekasság legizgalmasabb , és egyben legnehezebben elsajátítható módszere a korongozás. Ugyanakkor relaxáló, és készségfejlesztő hatása miatt ajánlom gyermekek, és felnőttek számára egyaránt. A foglalkozások során minden segítséget megadok, ahhoz , hogy kézzel fogható darab szülessen , mely érdemes lehet az égetésre.
• Kerámia festés: Ezt a foglalkozást azok számára ajánlom, akik festésben szeretik kiélni a kreativitásukat ,és alkotnának valami igazán különleges kerámia tárgyat . Ehhez biztosítok egy cserép felületet. kerámia festéket.

Az workshop során készült agyag edények utómunkálatait a részt vevőnek kell elvégeznie, mely magában foglalja az edény csiszolását, előkészítését az égetésre, mázazásra, máz felvitele,festése.
. Az edények száradási, és égetési folyamata alatt előfordulhatnak repedések ,rajtunk kívül álló okok miatt, így ezekért felelősséget nem vállalok! Amennyiben égetés során az edény sérül, úgy az égetési költség díja vissza jár.
Az kerámia készítés egy hosszadalmas folyamat, épp ezért kérem tisztelettel a workshopra érkezőket, hogy a kezdeti időszakban tűzzék ki maguk elé a célt. Legyen az pusztán hobbiként választott elfoglaltság ,vagy komolyabb tanulási szándék.

Köszönöm a részvételt!
Iratkozz fel hírlevelemre és értesülj azonnal az egyedi ajánlatokról!

Kosár

Nettó

- Ft

Összesen

- Ft

A kosara üres.

Kosárban