1
Korongozás
Az agyag megválasztásával és megfelelő előkészítésével, átgyúrásával kezdünk csak hozzá a korongon való formázáshoz. A korongozás a fazekasság legizgalmasabb , és egyben legnehezebben elsajátítható része, mely igen komoly fizikai erőnlétet igényel. Mindemellett egy igazán relaxáló hatással bíró tevékenység , melynek jótékony hatásai az élet egyéb területeire is hatással vannak . Az elektromos korong a magas percenkénti fordulatszámával teszi lehetővé, hogy egy gombóc agyagból kezünk, és ujjaink segítségével henger alakú formákat hozzunk létre. Legfontosabb első lépése a gombóc középre helyezése, és annak középen tartása a teljes folyamat alatt, úgy,hogy eközben ujjaink segítségével a henger alakú formánk falát húzzuk föl ,és vékonyítjuk azt. Ha már rendelkezünk kellő gyakorlattal, és ismerjük az anyagot, mellyel dolgozunk, csak a képzelet szab határt a végeredménynek.A kikorongozott termékek bőrkemény állapotában utólagos munkálatokat igényelnek,mint az edények aljának felszegése, fenékszög kialakítása, illetve bögrék fülezése.
2
Zsengélő égetés
A formák száradást követően kerámia égető kemencébe kerülnek, ahol legalább 950 Celsius fokon cserépppé válnak.
Kosár
Nettó
- Ft
Összesen
- Ft
A kosara üres.