Barion Pixel

bögrék,csészék

Vázák, kaspók

Kerámia szettek

Szilkék, kiöntők

Tálak , tálkák

Akciós

Magamról Hogyan készül? Szállítás és fizetés Kapcsolat Szolgáltatások Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek

Hogyan készül?

A fazekasság , kerámia készítés egy rendkívül összetett folyamat,ahol minden stádiumban akadnak nehézségek, hibák, melyeket kizárólag kísérletezéssel lehet feltárni, kiküszöbölni. Emiatt ez a szakma valóban egy élethosszig tartó kísérletezés az anyagokkal. Használati és dísztárgyakat egyaránt készítek, a legjobb minőségű masszákból, károsanyagmentes máz felhasználásával. Minden termékemet kézzel korongozom, melyek száradást követően elsőként egy biscuit (cserép)égetésen, majd ezt követően mázas égetésen esnek át, mely égetés biztosítja az edények vízhatlan tulajdonságait. A webáruházamban megtalálható termékek személyes fejlődésem folyamatát nagyon jól tükrözik. Hétről hétre alakulnak, finomodnak, csiszolódnak a darabjaim, amit kizárólag az agyag iránti szeretetnek köszönhetek . Sokaknak kedvét szegi a csalódás, melyet a korongozás kezdeti nehézségei okoznak, viszont a lelkesedés, és a kitartó gyakorlás idővel meghozza a várt eredményt. Kézműves mivoltukból adódóan a készletnek szánt termékek formai , és színvilágban eltérhetnek egymástól, illetve előfordulhatnak rajtuk "szépséghibák", melyek nem számítanak a kerámia készítés tipikus értelemben vett hibáinak. Kérem tisztelettel a vásárlóimat , hogy ennek tudatában vásároljanak!

1

Korongozás

Az agyag megválasztásával és megfelelő előkészítésével, átgyúrásával kezdünk csak hozzá a korongon való formázáshoz. A korongozás a fazekasság legizgalmasabb , és egyben legnehezebben elsajátítható része, mely igen komoly fizikai erőnlétet igényel. Mindemellett egy igazán relaxáló hatással bíró tevékenység , melynek jótékony hatásai az élet egyéb területeire is hatással vannak . Az elektromos korong a magas percenkénti fordulatszámával teszi lehetővé, hogy egy gombóc agyagból kezünk, és ujjaink segítségével henger alakú formákat hozzunk létre. Legfontosabb első lépése a gombóc középre helyezése, és annak középen tartása a teljes folyamat alatt, úgy,hogy eközben ujjaink segítségével a henger alakú formánk falát húzzuk föl ,és vékonyítjuk azt. Ha már rendelkezünk kellő gyakorlattal, és ismerjük az anyagot, mellyel dolgozunk, csak a képzelet szab határt a végeredménynek.A kikorongozott termékek bőrkemény állapotában utólagos munkálatokat igényelnek,mint az edények aljának felszegése, fenékszög kialakítása, illetve bögrék fülezése.

2

Zsengélő égetés

A formák száradást követően kerámia égető kemencébe kerülnek, ahol legalább 950 Celsius fokon cserépppé válnak.

3

Mázazás, mázas égetés.

Miután az edények átestek első égetésükön következhet a mázazás , majd a mázas égetés, mely biztosítja az edények vízhatlan tulajdonságait.

4

Bögre formák

Saját bögréimet tesztelve megvannak a kedvenc formáim, melyek a legkényelmesebbek fogásra, és használatra egyaránt, viszont idönként eltérek a már megszokott formavilágomtól , és készítek valami újat.

Iratkozz fel hírlevelemre és értesülj azonnal az egyedi ajánlatokról!

Kosár

Nettó

- Ft

Összesen

- Ft

A kosara üres.

Kosárban