Barion Pixel

bögrék,csészék

Vázák, kaspók

Kerámia szettek

Szilkék, kiöntők

Tálak , tálkák

Akciós

Magamról Hogyan készül? Szállítás és fizetés Kapcsolat Szolgáltatások Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek

Ismerj meg!

Bemutatkozás

Vígh-Kovács Szabina vagyok, eredeti hivatásomat tekintve szülésznő. Jelenleg kézműves kerámia termékek készítésével foglalkozom. 2022 januárjában szereztem népi kézműves és fazekas végzettséget, de a történetem pont egy évvel korábban kezdődött, 2021 januárjában , amikor a piros kerámia dagasztó tálam eltörött.

Hosszas online kutakodás vette kezdetét, míg végül egy Balaton-környéki fazekas házban találtam rá az új tálamra, és ezzel együtt egy rövid filmre az edények készítési módjáról hagyományos fazekas korongon.

A videó láttán jött az elhatározás, hogy én ezt bizony megtanulom! Így 2021 tavaszán megvettem életem első japán gyártmányú korongozó gépét, és kezdetét vette a YouTube videókból ellesett mozdulatok szüntelen értelmezése, és gyakorlása. Hosszú hetek sikertelensége, még több tanulásra, tapasztalásra ösztönzött, mígnem elérkezett az az idő, mikor érezni kezdtem az agyagot a kezeim alatt , és már nem az agyagtömb irányított ,hanem én. Éreztem,hogy elköteleződésem a szakma iránt immár végleges ,így a műhelyemet kerámia égető kemencével egészítettük ki. Az ezt követő időszak a mázazási, és égetési folyamatok elsajátításáról szólt, szintén csak az olvasott információkra , és a saját tapasztalataimra , hibáimra hagyatkozva. 2021 szeptemberében csatlakoztam egy akkor már futó Népi kézműves és fazekas képzés 2 fős csoportjához, melynek köszönhetően sikerült mélyebben is beleásnom magam a fazekas szakma elméleti és gyakorlati tananyagába.

Miért Agyagoslány? Mert sosem sikerül rendesen megmosakodnom.

Az Agyagoslány műhely Sóstógyógyfürdőn a Fürdő utcán található egy felújított családi ház földszinti részén, 80 négyzetméteren. Négy darab új elektromos korongozó gép , és egy lábbal hajtható korongozó áll az alkotni vágyó látogatók rendelkezésre. Autentikus környezetben várom szeretettel mindazokat, akik kipróbálnák a fazekasság legizgalmasabb részét, a korongozást!

Alapvető célként saját tál készítése fogalmazódott meg bennem a kezdeti időszakban, majd a cél időről- időre bővült. Újabb formák és színek kísérletezése szüntelen lázban tart, ennek köszönhetően ma már nem csak használati, de dísztárgyakat, vázákat is nagy szeretettel készítek.

Minden termékem egyedi, kézzel korongozott, károsanyagmentes étkezési máz felhasználásával készült .

A webáruházban megtalálható termékeim prémium minőségű anyagok felhasználásával készültek, melyek a hagyományos fazekas agyagtól eltérően magasabb minőségű termékek készítést teszik lehetővé!

Ezalatt az idő alatt számos agyagot, masszát, mázat kipróbáltam, ami elősegítette a gyors tanulást, tapasztalást. Mostanra úgy érzem kialakultak a személyes kedvencek agyagot illetően, így ma már csak a jól bevált masszák maradtak a műhelyemben.

Nagy vágyam, hogy minél többen megismerjék ezt a hagyományőrző tevékenységet , illetve a kerámia készítés folyamatát . Bízom benne , hogy az Agyagoslány fazekas műhely egy olyan hely lesz , ahonnan senki sem üres kézzel távozik , hanem a saját alkotásával , és rengeteg élménnyel.

Iratkozz fel hírlevelemre és értesülj azonnal az egyedi ajánlatokról!

Kosár

Nettó

- Ft

Összesen

- Ft

A kosara üres.

Kosárban